Bezoekadres

Marktstraat 11 • 5401 GE Uden

Klantenservice

Bel dan direct naar 0413 - 26 26 84 of mail naar info@gloudemanskokenenkado.nl

  • Boven de 50 euro, gratis bezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Levertijd van 1 tot 3 werkdagen
  • Ruime voorraad
0 artikelen
€ 0,00
Swipe to the left

Zalmfilet met asperges uit de oven

Zalmfilet met asperges uit de oven
6 mei 2017

Dit gerecht staat voor 3 personen en heeft een bereidingstijd van meer dan een half uur.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
  3. Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde.
    Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
  4. Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  5. Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
  6. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
  7. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
  8. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
  9. Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
  10. Lekker met gekookte krieltjes in de schil.

De ingrediënten

  • 1 dik stuk zalmfilet van 600 gr.
  • 500 gr. witte asperges
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 50 g boter, gesmolten
Eet smakelijk!
Posted in: Recepten