Dit recept is geschikt voor 2 personen. Het heeft een voorbereidingstijd van 20 min. en een kooktijd van 30 min.
Ingrediënten: Asperges met pasta en paksoi
- Een half pakje noedels
- 300 g asperges
- 1 stronk paksoi
- 1 stukje geraspte gember
- 1 handvol enoki paddenstoelen
- Arachideolie
- 3 teentjes look
- 20 ml sojasaus
- 40 ml olie
Bereiding: Asperges met pasta en paksoi
- Maak een dressing met de olie, sojasaus, gember en look, zet even weg.
- Knak de harde kant van de geschilde asperges en snijd in hapklare stukken. Snijd de paksoi in repen.
- Roerbak de asperges in een wok en voeg na enkele minuten het wit van de paksoi toe.
- Kook de noedels al dente.
- Als de asperges beetgaar zijn, voeg dan het groen van de paksoi en de paddenstoelen toe en laat even slinken.
- Meng nu de noedels en de dressing door de warme groenten.
- Werk eventueel af met eetbare bloemen.