Open Lentelasagne met Asperges

Open Lentelasagne met Asperges

Het is voorjaar, dus de witte Asperges zijn nu volop te krijgen, maar wij houden ook van de groene asperges! Daarom delen we vandaag een lekker recept van Isabel Boerdam uit de Vegabijbel met jullie. Dit recept kun je zowel met de witte als de groene asperges maken... of kies jij voor een mix van allebei? Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

KOOKSPULLEN:

INGREDIËNTEN:

  • 16 asperges wit of groen
  • 300 gr doperwten (Vers of diepvries)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 12 lasagnebladen
  • 400ml creme fraiche
  • sap van 2 citroenen
  • 10 gr fijngesneden Dille
  • 80 gr alfalfa
  • olijfolie
  • zout en peper

WERKWIJZE:

  1. Schil de asperges goed en snijd de onderkant eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook deze 2 minuten mee. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat de pitten afkoelen op een bord.
  3. Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze bij het koken echt niet op elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een schone theedoek. 
  4. Verwarm intussen de creme fraiche in een sauspan samen met citroensap en dille. breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg op elk blad een lasagneblad, besmeer met 1 eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een volgend lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa. 

Smakelijk! 

 

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Griekse Orzo met feta en citroen Griekse Orzo met feta en citroen
Gerelateerde producten