Bezoekadres

Marktstraat 11 • 5401 GE Uden

Klantenservice

Bel dan direct naar 0413 - 26 26 84 of mail naar info@gloudemanskokenenkado.nl

  • Boven de 50 euro, gratis bezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Levertijd van 1 tot 3 werkdagen
  • Ruime voorraad
0 artikelen
€ 0,00
Swipe to the left

Aspergecarpaccio

Aspergecarpaccio
12 april 2018

Een heerlijk asperge voorgerecht van witte asperges, bereidingstijd minder dan 30 min.

De ingredienten

1 sjalotje
6 geschilde witte asperges
50 gr. gekookte ham
4 el. olijfolie
1 el. notenolie
1 tl. witte wijnazijn
2 el. droge witte wijn
zout
vers gemalen zwarte peper
1 bakje babyleave (slasoort)
40 gr. pijnboompitten
bruin stokbrood

Bereiding

1. Snipper het sjalotje fijn.
2. Breng de aspergeschillen met 0,75 dl water aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
3. Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne repen.
4. Klop het sjalotje, 2 eetlepels aspergekookvocht, de olijfolie, de notenolie, de azijn en de wijn tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
5. Schep de aspergelamellen door de dressing.
6. Verdeel de babyleave over 2 borden, leg hier de reepjes ham en aspergelamellen speels op.
7. Sprenkel er de achtergebleven dressing over.
8. Strooi de pijnboompitten erover en serveer met bruin stokbrood.

Benodigdheden

Aspergepan
aspergepan

Dunschiller

dunschiller

Posted in: Recepten