Bezoekadres

Marktstraat 11 • 5401 GE Uden

Klantenservice

Bel dan direct naar 0413 - 26 26 84 of mail naar info@gloudemanskokenenkado.nl

  • Boven de 50 euro, gratis bezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Levertijd van 1 tot 3 werkdagen
  • Ruime voorraad
0 artikelen
€ 0,00
Swipe to the right

Blog

Aspergesmoothie

27 april 2017

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Kook de aspergestukjes in een bodem water met een schepje suiker in 10-12 min. gaar.
  2. Giet de asperges in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen.
  3. Doe de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een diepvriesdoos en vries in.
  4. Doe de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine.
  5. Schenk er de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.
  6. Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.
  7. Rijg de aardbeien aan een (tapas)spiesje en leg op de glazen.
  8. Steek een dik rietje in elke smoothie.

De ingrediënten

  • 200 gr. witte asperges, geschild
  • 1 banaan, in plakjes
  • 300 ml volle yoghurt
  • 1 tl vanillesuiker
  • 6 (kleine) Hollandse aardbeitjes
  • blender of keukenmachine

Asperge pistolet

26 april 2017

Bereiding

  1. Snijd de pistolets horizontaal open en bestrijk de binnenzijde met (kruiden)boter.
  2. Leg hierop de plakjes vleestomaat, asperges en plakken parmaham.
  3. Bestrooi dit met de geraspte kaas.
  4. Bak de pistolets in een voorverwarmde oven met bij een temperatuur van 190 graden gedurende 6 minuten.

De ingrediënten

  • 3 voorgebakken pistolets
  • 600 gr. gekookte asperges
  • 8 plakken Parmaham
  • 80 gr. vleestomaten
  • 240 gr. geraspte kaas

habonne robust aspergepan

Habonne Robust Aspergepan NU 45,-

Voorjaarssalade met asperges

25 april 2017

Deze salade van asperges is voor 4 personen en heeft een bereidingstijd van minder dan een half uur.

Bekijk hier ons aanbod in aspergepannen

Bereiding

  1. Schil en kook de asperge(+/- 15 min.) en de krielaardappelen gaar.
  2. Kook de eieren 4 minuten.
  3. Alles laten afkoelen.
  4. Snijd de krielaardappeltjes in schijfjes.
  5. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  6. Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel en graten en brokkel de zalm in stukjes.
  7. Hak 2 eieren fijn en snijd 1 ei in partjes.
  8. Snijd de asperge en augurken in stukjes van 1,5 cm, hou wat mooie aspergepunten achter ter decoratie.
  9. Beleg 4 borden met een bedje van sla.
  10. Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, zalm, augurk, zilveruitjes en het gehakte ei.
  11. Schep de mayonaise er door en breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel de salade op de bedjes van sla.
  13. Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten, partjes ei en blaadjes little gem.

De ingredienten

  • 2 el zilveruitjes
  • 2 tomaten
  • 300 ml mayonaise
  • 50 gr. augurk
  • 250 gr. krielaardappelen
  • 3 eieren
  • 1 blik zalm (ca. 200 gr.)
  • 750 gr. asperges
  • 1 little gem (slasoort)

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

22 april 2017

Dit is een voorgerecht voor 3 personen gemaakt van witte asperges!

Bereidingswijze

  1. Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
  2. Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot.
  3. Sluit en schud tot een gladde dressing.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
  6. Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden.
  7. Strooi er de garnalen over.
  8. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.

Ingrediënten

  • 500 gr. witte asperges, geschild
  • 2 el citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 tl poedersuiker
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt
  • 125 gr. Hollandse garnalen
  • jampot

NIEUW MAZAGRAN MOKKEN

20 april 2017

BLOND AMSTERDAM NIEUWE MAZAGRAN BEKERS

Blond Amsterdam heeft het deze week bekend gemaakt, er komen nieuwe Blond Amsterdam Mazagran thema mokken aan! De eerder bekende thema mokken zullen helaas verdwijnen. Welke mokken gaan er dan verdwijnen? Nou, dat hebben wij even voor jullie op een rij gezet:

blond amsterdam beker mama
Blond Amsterdam beker mama
blond amsterdam mok papa
Blond Amsterdam beker papa
blond amsterdam beker oma
Blond Amsterdam beker oma

Blond Amsterdam beker opa
blond amsterdam beker juf
Blond Amsterdam beker juf
blond amsterdam beker meester
Blond Amsterdam beker meester
blond amsterdam beker geslaagd
Blond Amsterdam beker geslaagd
blond amsterdam beker congratulations
Blond Amsterdam beker congratulations

Blond Amsterdam beker bride
blond amsterdam beker groom
Blond Amsterdam beker groom

Zoals je ziet zijn er veel thema mokken in een mazagran mok veranderd! Maar wat gebeurd er met de baby mokken? Of wat gebeurd er met de A Cup of Blond mokken? Zullen deze mee veranderen of blijven deze zo?

Dan zien wij op de Blond Amsterdam website dat er dus ook nieuwe Mazagran mokken bij komen!! Om een compleet overzicht te krijgen zie dan onze pagina:

Blond Amsterdam Thema Mazagran Bekers

Ben je toevallig nog één van deze bekers aan het sparen? Klik op een beker en je gaat direct naar het artikel toe! Wees er snel bij want binnenkort zijn deze bekers niet meer verkrijgbaar!

Wij hopen dat je veel plezier hebt gehad van het lezen van dit blogbericht!

Delen & like'n van het bericht wordt erg op prijs gesteld :)

Gegrilde asperges met gerookte ham

19 april 2017

In dit recept vormen de romige hollandaisesaus en gerookte ham een perfecte aanvulling op de knapperige asperges. Dit recept is voor 4 personen en heeft een bereidingstijd van minder dan een half uur.

Bereidingswijze

  1. Was de asperges, schil ze en verwijder de uiteinden. Smeer de asperges met een borsteltje in met de olie. Verwarm de grill of gebruik een koekenpan.
  2. Gril de asperges onder de hete grill of bak ze 10 minuten, waarbij u ze af en toe keert, totdat ze lichtbruin zijn. Breng ze op smaak met de gemalen peper.
  3. Verwarm de Hollandaisesaus. Meng het citroensap erin. Serveer de asperges met de ham en de saus.

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 2 el olijfolie of andere plantaardige olie
  • Versgemalen peper
  • 1 pak Knorr Hollandaisesaus
  • 1 tl citroensap
  • 250 g gerookte ham, in dunne plakjes gesneden

Aspergesoep met spekreepjes en lente ui

18 april 2017

Zin in een lekker kommetje soep? Kies een keer voor aspergesoep! Dit recept is voor 3 personen.

Bereidingswijze

  1. Asperges en ui schillen. Asperges in stukjes snijden van 2cm, de ui fijn snijden.
  2. Lente-ui fijn snijden en in een kommetje doen.
  3. Spekreepjes in een soeppan uitbakken, zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
  4. De fijn gesneden ui toevoegen en even mee bakken.
  5. De asperges erbij doen en mee roerbakken tot het ergste vocht eruit komt.
  6. Maak de roux door de bouillon er beetje voor beetje bij doen. Goed blijven roeren. Als de soep te dun is dan apart wat maizena mengen in een kommetje en er voorzichtig bij doen. Laat alles even 10 min zachtjes doorkoken.
  7. Als laatste de crème fraîche erdoor roeren maar niet meer laten koken, anders gaat het schiften.
  8. Verdeel het in kommen of borden en garneer het met fijn gesneden lente-ui en bieslook.

Ingrediënten

  • 250 gr witte asperges
  • 1 ui
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 1ltr groentenbouilon
  • 4 el maizena
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 lente-ui stengels
  • 1/2 bosje bieslook
  • Spaghetti met groene asperges

    15 april 2017

    Bereidingswijze

    1. Snijd de ui in kleine stukjes.
    2. Verwijder de onderkant van de asperges en de toppen aan de bovenkant. De toppen bewaar je natuurlijk en de houtige onderkant gooi je weg.
    3. Het overige deel van de asperges snijd je in kleine stukjes.
    4. Verwarm de boter en fruit hierin de ui en de asperges.
    5. Daarna schenk je de bouillon in de pan. Laat de asperges zachtjes koken tot deze beetgaar zijn.
    6. Ondertussen zet je een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Zodra het water kookt, dan doe je een eetlepel zeezout in het water en vervolgens de pasta.
    7. Kook de pasta en maak tijdens het koken van de pasta de aspergesaus.
    8. Haal de toppen uit de pan en doe de andere stukjes asperge samen met de bouillon en een handje Parmezaanse kaas in een staafmixer.
    9. Pureer tot een mooie gladde saus en breng op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper.
    10. Als de spaghetti klaar is, dan roer je de saus er doorheen, toppen erbij en is dit gerecht helemaal klaar.
    11. Kaas er overheen schaven & buon appetito!

    Ingrediënten

    • 400 gr spaghetti
    • 500 gram groene asperges
    • Boter
    • 1 ui
    • 300 ml groentebouillon
    • Zeezout
    • Een handje Parmezaanse kaas

    Benodigdheden

    Messenslijper vrijdag 2 juni

    14 april 2017

    Vindt u het ook vervelend om elke keer weer te gaan snijden met een bot mes? Maar vindt u het ook zonde om het mes weg te gooien? Dan heeft Gloudemans koken en kado een oplossing voor u! Vrijdag 2 juni staat er weer een professionele messenslijper in onze winkel! Deze professional zorgt ervoor dat uw messen weer zo scherp zijn als bij uw aankoop “of zelfs scherper”. Wilt u gebruik maken van zijn diensten: lever dan uiterlijk donderdag 1 juni uw messen bij ons in!

    Kosten per mes:

    • Slijpen koks- keukenmes € 6,50
    • Slijpen brood-/kartelmes € 7,50
    • Slijpen tafelmes met kartel € 2,50
    • Slijpen tafelmes glad € 3,-
    • Slijpen bijl, batter € 9,-
    • Slijpen micro vertanding € 15,-

    DUS LET OP: Lever uw messen uiterlijk donderdag 1 juni in om te laten slijpen door een professionele messenslijper!
    Ophalen van de messen vanaf vrijdag 2 juni 17:00.