Bezoekadres

Marktstraat 11 • 5401 GE Uden

Klantenservice

Bel dan direct naar 0413 - 26 26 84 of mail naar info@gloudemanskokenenkado.nl

  • Boven de 50 euro, gratis bezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Levertijd van 1 tot 3 werkdagen
  • Ruime voorraad
0 artikelen
€ 0,00
Swipe to the right

Blog

NIEUW MERK: EMSA

14 juni 2018

Wij kunnen jullie met trots vertellen dat wij weer een nieuw merk aan ons assortiment hebben toegevoegd. Het merk EMSA zal onze collectie koffie / thee nog completer maken. Wat is de filosofie van EMSA?

EMSA

Kwaliteit en verantwoordelijkheid: Daar staan we voor – wereldwijd, vandaag en morgen!Al meer dan 65 jaar combineert EMSA toonaangevende merkkwaliteit met verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel en bepaalt de gehele waardeketen: beginnend met het gebruik van gecertificeerde grondstoffen tot de toepassing van energie-efficiënte productie-installaties en de strengste kwaliteitscontroles.Hierin speelt Duitsland als hoofdlocatie ook een grote rol: meer dan 400 medewerkers werken hier dagelijks aan een wereld vol goede ideeën, "made in Germany". En meer dan 750 medewerkers verspreiden deze ideeën over de wereld.

EMSA producten bij Gloudemans koken & kado

Op dit moment hebben wij de volgende producten in ons assortiment opgenomen:

Travel Mugs


Thermoskannen


Thermosflessen


Zalmfilet met pesto en groene en witte asperges

11 juni 2018

Dit keer maken wij een heerlijk gerecht met de WMF Vitalis Stoom-/Braadpan. Dit is een recept voor 2 personen.

Ingrediënten:
- 2 stukjes zalmfilet a 120 gram
- 2 eetlepels groene pesto
- 4 groene geschilde asperges
- 4 witte geschilde asperges
- 5dl droge witte wijn
- 1dl kookroom
- 1 eetlepel gesneden bosui
- allesbinder

Bereiding
- Giet de witte wijn samen met de kookroom in de Vitalis
- Breng aan de kook
- Halveer de asperges
- Leg deze samen met de zalmfilet in het stoom inzetstuk
- Smeer de zalm in met de pesto
- Zet de stoominzet in de Vitalis en stoom alles gaar in 10 minuten
- De asperges zijn dan beetgaar
- Haal de stoominzet eruit en leg het even op een schaal
- Breng de saus op smaak met peper en zout en bindt met de allesbinder tot de juiste dikte
- Giet de saus in een schaaltje
- Leg de stoominzet terug in de Vitalis
- Serveer de pan met de zalm en asperges op tafel met de saus apart.

wmf vitalis

Binnenkort in de winkel "vliegenkappen"

7 juni 2018

In de zomer is het heel fijn om lekker buiten te tafelen. Lekker de barbecue of de bakplaat aan of gewoon lekker een frisse salade of wat fruit op tafel. Maar al die vliegen op je eten zijn hartstikke vies en vervelend. Wel eens gehoord hoeveel bacteriën een vlieg wel niet met zich meedraagt? Die wil jij echt niet allemaal op je eten hebben.

Met deze vliegenkappen in verschillende maten kun je je eten buiten schermen tegen vliegen en andere insecten. Zo blijft je eten vrij van al die bacteriën en kun je onbezonnen genieten van een heerlijk zomerse buitenmaaltijd! Verder zien de vliegenkappen er ook nog eens super gezellig uit met de zomerse kleuren, dus ze fleuren je tafel ook nog eens op!

De vliegenkappen zijn verkrijgbaar in 2 maten: 30,5 cm en 35,5 cm!

Pasta met kip en tomaten

4 juni 2018

Dit is een recept voor 4 personen, hiermee laten wij zien dat een WMF snelkookpan niet alleen een pan is voor in de winterperiode, maar heel goed het hele jaar gebruikt kan worden!

Ingrediënten
- 300 gram penne pasta.
- 150 gram champignons.
- 1/3 prei fijngesneden.
- 1 teentje knoflook fijn gesneden.
- 4dl kippenbouillon.
- 3 eetlepels olijfolie.
- peper en zout uit de molen.
- 400 gram kipfilet of dijenvlees in stukjes gesneden.
- 2 eetlepels groene pesto.
- 4 tomaten in stukjes gesneden.
- olijfolie.
- eventueel dl room voor door de saus.
- geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding
- Doe de olie in de snelkookpan.
- Snijd de champignons in vieren en doe die in de snelkookpan samen met de gesneden kip en bak alles kort aan.
- Voeg daarbij de knoflook, pesto, kippenbouillon, gesneden tomaat en wat peper uit de molen en roer alles door elkaar.
- Voeg de pasta toe en breng alles al roerend aan de kook.
- Doe de deksel op de juiste manier op de pan en zet snelkookpan op vol vuur.
- Als de tweede ring zichtbaar is laat dan alles 8 minuten koken.
- Zet de warmtebron uit en laat de druk op de juiste manier van de pan.
- Voeg eventueel wat room door de pasta en zet de warmtebron nog even eronder.
- Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de pasta met de geraspte kaas.

WMF Dealerdag

31 mei 2018

Wij zijn afgelopen maandag bij de WMF Dealerdag geweest in Veenendaal! Wij werden door WMF uitgenodigd om hun nieuwe experience center te bewonderen! Naast het zien van het nieuwe experiece center werder er ook leuke workshops geven, met natuurlijk de producten van WMF. Tijdens die workshop doe je ook weer wat informatie op over de producten van WMF, een soort opfris cursus kan nooit kwaad toch?

Naast workshop waren er ook leuke inkoopactie's die dag en daarvan zullen jullie binnenkort ook profijt van hebben!

DOPPER ACTIE

18 mei 2018

Red de wereld in stijl met de duurzame waterfles. Elke verkochte Dopper leidt tot minder plastic afval in de oceanen en meer schoon drinkwater waar dat het hardste nodig is.

Wij als Gloudemans koken & kado helpen hier nog een extra beetje aan mee. Bij een bestelling van 2 Doppers krijgt u deze gratis thuisbezorgd. Bestel ze hier: DOPPER NEW COLLECTION

Andere strandgangers liggen lekker te bronzen of zoeken een fotogenieke palmboom op voor een selfie. Jij niet. Vol bravoure en zelfvertrouwen loop jij het strand op. Omhuld door een rookgordijn van zand, wat jij met je flippers omhoog schopt. Nonchalant gooi je het door jou gevangen plastic weg en in slow motion neem je een slok uit je limited edition Dopper.

Koude asperge salade met bol

15 mei 2018

De ingredienten

- 200 gr. gekookte asperge
- 200 gr. gekookte kipfilet
- 1 stengel bleekselderij
- 2 lente-uitjes
- 1/4 kropje ijsbergsla
- 2 gekookte eieren
- 1 el yoghurt
- 3 el mayonaise
- bosje bieslook
- toefje peterselie
- 2 kaiserbroodjes of 2 Italiaanse bollen (naar keuze)
- zout en peper (naar smaak)
- tipje mosterd (naar smaak)

Bereiding

Dressing:

1. 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, mosterd, zout en peper, fijngeknipte bieslook en vermengen met elkaar.
2. Bewaar een klein beetje bieslook voor de garnering.

1. Kook de kipfilet, asperges en de eieren en laat alles afkoelen.
2. Snijd de gekookte kipfilet in blokjes.
3. Snijd de gekookte asperges ongeveer in 3 cm lange stukjes.
4. Snijd de eieren 2x in de eiersnijder (lange en korte weg dan ontstaan er kleine blokjes).
5. Snijd de lente-uitjes fijn en de bleekselderij in plakjes.
6. Meng de kipfilet, asperge, eieren, lente-uitjes en bleekselderij zachtjes door elkaar.
7. Meng een gedeelte van de dressing door het mengsel van kip, ei, asperge e.d.
8. Snijd de ijsbergsla fijn in smalle reepjes en was hem.
9. Snijd van de broodjes het bovenstukje er vanaf en hol de broodjes uit.
10. Leg de uitgeholde broodjes op een bord, vul het met een beetje sla en daarna met het gerecht, ietsjes hoger dan het randje.
11. Schep er nu nog een beetje dressing over heen.
12. Zet het kapje er schuin op terug en garneer met de bieslook en toefje peterselie.

Asperge salade met champignons

8 mei 2018

Smakelijk eten!

De ingredienten

- 500 gr. witte asperges
- 500 gr. groene asperges
- 1 zakje rucola(sla)
- 150 gr. pijnboompitten
- 1 bakje champignons
- 1 bakje kastanje-champignons
- Bakje aardbeien voor de garnering
- 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

1. Schil en kook de witte asperges (in stukken) ongeveer 8 min. en voeg de groene asperges (ook in stukken) toe.
2. Na ongeveer 4 minuten even laten nagaren in eigen kookvocht en afschudden.
3. Was ondertussen de rucola.
4. Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in olijfolie.
5. Rooster de pijnboompitten.
6. Verdeel de sla in een grote kom met daarover de lauwwarme champignons en asperges.
7. Strooi dan de pijnboompitten over de salade.
8. Was de aardbeien met kroontje en halveer deze.
9. Leg de halve aardbeien dan op de salade.

Heerlijke kaasfondue met asperges

3 mei 2018

Kaasfondue met asperges voor 4 personen!

De Bereiding

1. Schil de aspregers met een dunschiller van iets onder het kopje naar de voet en snijd of breek de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf; snijd de asperges in 3 stukken.
2. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 15-20 minuten gaar.
3. Giet de asperges af en vang 1/4 liter van het kookvocht op.
4. Snijd de ham in de lengte in repen en wikkel de stukken asperge erin.
5. Kook de aardappeltjes in ruim kokend water met zout in ca. 15 minuten gaar.
6. Snijd intussen de MonChou in blokjes.
7. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
8. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk en het aspergevocht erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.
9. Voeg de MonChou en de geraspte kaas toe en laat ze al roerende smelten.
10. Voeg naar smaak peper toe.
11. Serveer de fondue direct op een rechaud en doop afwisselend de aspergerolletjes, de krielaardappeltjes en sneetjes stokbrood erin.

De ingredienten

- 500 gr. niet te dunne asperges (12 stuks)
- zout en peper
- 200 gr. achterham
- 750 gr. geschrapte krielaardappeltjes
- 200 gr. MonChou
- 300 gr. geraspte jong belegen Goudse kaas
- 50 gr. boter
- 50 gr. bloem
- 1/4 liter melk
- stokbrood