Bezoekadres

Marktstraat 11 • 5401 GE Uden

Klantenservice

Bel dan direct naar 0413 - 26 26 84 of mail naar info@gloudemanskokenenkado.nl

  • Boven de 50 euro, gratis bezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Levertijd van 1 tot 3 werkdagen
  • Ruime voorraad
0 artikelen
€ 0,00
Swipe to the right

Blog

MESSENSLIJPER VRIJDAG 12 JUNI BIJ GLOUDEMANS

29 mei 2020

LEVER UW MESSEN UITERLIJK DONDERDAG 11 JUNI BIJ ONS IN

Vindt u het ook vervelend om elke keer weer te gaan snijden met een bot mes? Maar vindt u het ook zonde om het mes weg te gooien? Dan heeft Gloudemans koken en kado een oplossing voor u! Vrijdag 12 juni staat er weer een professionele messenslijper in onze winkel! Deze professional zorgt ervoor dat uw messen weer zo scherp zijn als bij uw aankoop “of zelfs scherper”. Wilt u gebruik maken van zijn diensten: lever dan uiterlijk donderdag 11 juni uw messen bij ons in!

Kosten per mes:
- Slijpen koks- keukenmes € 6,50
- Slijpen brood-/kartelmes € 7,50
- Slijpen tafelmes met kartel € 2,50
- Slijpen tafelmes glad € 3,-
- Slijpen bijl € 9,-
- Slijpen micro vertanding € 15,-
- Slijpen damast mes € 9,50

DUS LET OP: Lever uw messen uiterlijk donderdag 11 juni in om te laten slijpen door een professionele messenslijper!
Ophalen van de messen vanaf vrijdag 12 juni 17:00 uur.

Zwilling Enfinigy Keukenapparaten

8 mei 2020

Zwilling Enfinigy Collectie

Zwilling komt met een compleet nieuwe productlijn, namelijk keukenapparaten. De keukenapparaten van Zwilling krijgen de naam Zwilling Enfinigy. Waar komt de naam Enfinigy vandaan? De naam "Enfinigy" komt van Infinite Energy. Dat Zwilling nu komt met elektrische keukenapparaten is een logische uitbreiding op het Modern Living Kitchen aanbod waar Zwilling zich op focust.

Zwilling heeft zijn oorsprong in de productie van messen. Daarbij is snijden van voedsel een kerncompetentie van Zwilling. Uitbreiding van deze kerncompetentie is het snijden met elektrische apparaten, zoals blenders. Perfecte mengresultaten zijn immers niet alleen afhankelijk van een krachtige motor, maar ook van geweldige messen.

Alle gepatenteerde snijbladen van de Enfinigy blenders zijn ontworpen door Zwilling in Solingen en van Duits topkwaliteit staal. De elektrische waterkokers, broodroosters en weegschalen maken het assortiment in de nieuwe keukenapparaten collectie compleet. De producten zijn ontworpen door Matteo Thun & Antonio Rodriguez. Het minimalistisch, maar toch heel functioneel design maakt het dat de keukenapparaten op het aanrecht/in het zicht blijven staan en daardoor ook veelvuldig gebruikt zullen worden.

Het Enfinigy assortiment combineert mooi design met functionaliteit. Zowel op gebied van veelzijdigheid, veiligheid en als garantie zijn het stuk voor stuk topproducten. Daarbij zullen alle toestellen in de toekomst ondersteund worden via een Zwilling app, voor recepten, tips & trick etc. Het ultieme doel is Smart/Intelligent Cooking, maar hierover later meer..

Zwilling Enfinigy keukenapparaten

Zie hier een promotiefilmpje van de Zwilling Enfinigy serie!


Zwilling Enfinigy Table Blender

Dit is de Zwilling Table Blender € 189,- ACTIE: bij aankoop van een Zwilling Enfinigy Table Blender een gratis Zwilling Enfinigy Digitale Keukenweegschaal t.w.v. € 45,- kado!

zwilling enfinigy table blender

Zwilling Enfinigy Personal Blender

Dit is de Zwilling Personal Blender € 99,-.

zwilling enfinigy personal blender

Zwilling Enfinigy Waterkoker

Dit is de Zwilling Waterkoker € 79,-.

zwilling waterkoker

Zwilling Enfinigy Broodrooster

Dit is de Zwilling Broodrooster € 99,-.

zwilling broodrooster

Zwilling Enfinigy Digitale Keukenweegschaal

Dit is de Zwilling Digitale Keukenweegschaal € 45,-.

zwilling digitale keukenweegschaal

Asperges in tortillas

14 april 2020

Iedereen kent voortaan de wraps gevuld met zalm en kip wel! Daarom nu speciaal in de aspergetijd wraps gevuld met asperges! Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges, snijd 2 cm van de onderkant en doe de asperges in een ruime pan met water.
  2. Kook de asperges 5 minuten en laat ze daarna 15 minuten in het water staan.
  3. De groene asperges hoeven alleen geschild te worden als ze een dikke stengel hebben. Schil dan het onderste stukje van de asperges en blancheer ze kort in kokend water met zout.
  4. Spoel de asperges daarna af met koud water zodat ze niet verder kunnen garen.
  5. Schil en pureer de avocado en mix deze met zout, peper, crème fraîche en fijngesneden dragonblaadjes.
  6. Bestrijk de tortilla’s met de avocadocrème. Leg er 1 witte en 1 groene asperge op en rol de tortilla strak dicht. Koel de tortilla’s in de koelkast.
  7. Snijd de tortilla’s voor het opdienen in plakjes van 2 cm.

Ingrediënten

  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 1/2 avocado
  • 1 el creme fraiche
  • 4 tortillas
  • 2 takjes dragon
  • Aspergesoep met spekreepjes en lente ui

    9 april 2020

    Zin in een lekker kommetje soep? Kies een keer voor aspergesoep! Dit recept is voor 3 personen.

    Bereidingswijze

    1. Asperges en ui schillen. Asperges in stukjes snijden van 2cm, de ui fijn snijden.
    2. Lente-ui fijn snijden en in een kommetje doen.
    3. Spekreepjes in een soeppan uitbakken, zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
    4. De fijn gesneden ui toevoegen en even mee bakken.
    5. De asperges erbij doen en mee roerbakken tot het ergste vocht eruit komt.
    6. Maak de roux door de bouillon er beetje voor beetje bij doen. Goed blijven roeren. Als de soep te dun is dan apart wat maizena mengen in een kommetje en er voorzichtig bij doen. Laat alles even 10 min zachtjes doorkoken.
    7. Als laatste de crème fraîche erdoor roeren maar niet meer laten koken, anders gaat het schiften.
    8. Verdeel het in kommen of borden en garneer het met fijn gesneden lente-ui en bieslook.

    Ingrediënten

  • 250 gr witte asperges
  • 1 ui
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 1ltr groentenbouilon
  • 4 el maizena
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 lente-ui stengels
  • 1/2 bosje bieslook
  • Aspergecarpaccio

    6 april 2020

    Een heerlijk asperge voorgerecht van witte asperges, bereidingstijd minder dan 30 min.

    De ingredienten

    1 sjalotje
    6 geschilde witte asperges
    50 gr. gekookte ham
    4 el. olijfolie
    1 el. notenolie
    1 tl. witte wijnazijn
    2 el. droge witte wijn
    zout
    vers gemalen zwarte peper
    1 bakje babyleave (slasoort)
    40 gr. pijnboompitten
    bruin stokbrood

    Bereiding

    1. Snipper het sjalotje fijn.
    2. Breng de aspergeschillen met 0,75 dl water aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
    3. Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne repen.
    4. Klop het sjalotje, 2 eetlepels aspergekookvocht, de olijfolie, de notenolie, de azijn en de wijn tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
    5. Schep de aspergelamellen door de dressing.
    6. Verdeel de babyleave over 2 borden, leg hier de reepjes ham en aspergelamellen speels op.
    7. Sprenkel er de achtergebleven dressing over.
    8. Strooi de pijnboompitten erover en serveer met bruin stokbrood.

    Benodigdheden

    Aspergepan
    aspergepan

    Dunschiller

    dunschiller

    Koude asperge salade met bol

    3 april 2020

    De ingredienten

    - 200 gr. gekookte asperge
    - 200 gr. gekookte kipfilet
    - 1 stengel bleekselderij
    - 2 lente-uitjes
    - 1/4 kropje ijsbergsla
    - 2 gekookte eieren
    - 1 el yoghurt
    - 3 el mayonaise
    - bosje bieslook
    - toefje peterselie
    - 2 kaiserbroodjes of 2 Italiaanse bollen (naar keuze)
    - zout en peper (naar smaak)
    - tipje mosterd (naar smaak)

    Bereiding

    Dressing:

    1. 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, mosterd, zout en peper, fijngeknipte bieslook en vermengen met elkaar.
    2. Bewaar een klein beetje bieslook voor de garnering.

    1. Kook de kipfilet, asperges en de eieren en laat alles afkoelen.
    2. Snijd de gekookte kipfilet in blokjes.
    3. Snijd de gekookte asperges ongeveer in 3 cm lange stukjes.
    4. Snijd de eieren 2x in de eiersnijder (lange en korte weg dan ontstaan er kleine blokjes).
    5. Snijd de lente-uitjes fijn en de bleekselderij in plakjes.
    6. Meng de kipfilet, asperge, eieren, lente-uitjes en bleekselderij zachtjes door elkaar.
    7. Meng een gedeelte van de dressing door het mengsel van kip, ei, asperge e.d.
    8. Snijd de ijsbergsla fijn in smalle reepjes en was hem.
    9. Snijd van de broodjes het bovenstukje er vanaf en hol de broodjes uit.
    10. Leg de uitgeholde broodjes op een bord, vul het met een beetje sla en daarna met het gerecht, ietsjes hoger dan het randje.
    11. Schep er nu nog een beetje dressing over heen.
    12. Zet het kapje er schuin op terug en garneer met de bieslook en toefje peterselie.

    Zalmfilet met pesto en groene en witte asperges

    31 maart 2020

    Dit keer maken wij een heerlijk gerecht met de WMF Vitalis Stoom-/Braadpan. Dit is een recept voor 2 personen.

    Ingrediënten:
    - 2 stukjes zalmfilet a 120 gram
    - 2 eetlepels groene pesto
    - 4 groene geschilde asperges
    - 4 witte geschilde asperges
    - 5dl droge witte wijn
    - 1dl kookroom
    - 1 eetlepel gesneden bosui
    - allesbinder

    Bereiding
    - Giet de witte wijn samen met de kookroom in de Vitalis
    - Breng aan de kook
    - Halveer de asperges
    - Leg deze samen met de zalmfilet in het stoom inzetstuk
    - Smeer de zalm in met de pesto
    - Zet de stoominzet in de Vitalis en stoom alles gaar in 10 minuten
    - De asperges zijn dan beetgaar
    - Haal de stoominzet eruit en leg het even op een schaal
    - Breng de saus op smaak met peper en zout en bindt met de allesbinder tot de juiste dikte
    - Giet de saus in een schaaltje
    - Leg de stoominzet terug in de Vitalis
    - Serveer de pan met de zalm en asperges op tafel met de saus apart.

    wmf vitalis

    Asperge salade met champignons

    30 maart 2020

    Smakelijk eten!

    De ingredienten

    - 500 gr. witte asperges
    - 500 gr. groene asperges
    - 1 zakje rucola(sla)
    - 150 gr. pijnboompitten
    - 1 bakje champignons
    - 1 bakje kastanje-champignons
    - Bakje aardbeien voor de garnering
    - 2 eetlepels olijfolie

    Bereiding

    1. Schil en kook de witte asperges (in stukken) ongeveer 8 min. en voeg de groene asperges (ook in stukken) toe.
    2. Na ongeveer 4 minuten even laten nagaren in eigen kookvocht en afschudden.
    3. Was ondertussen de rucola.
    4. Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in olijfolie.
    5. Rooster de pijnboompitten.
    6. Verdeel de sla in een grote kom met daarover de lauwwarme champignons en asperges.
    7. Strooi dan de pijnboompitten over de salade.
    8. Was de aardbeien met kroontje en halveer deze.
    9. Leg de halve aardbeien dan op de salade.

    MESSENSLIJPER VRIJDAG 3 APRIL BIJ GLOUDEMANS

    6 maart 2020

    AFGELAST (eerst volgende datum volgt zo snel mogelijk)


    LEVER UW MESSEN UITERLIJK DONDERDAG 2 APRIL BIJ ONS IN

    Vindt u het ook vervelend om elke keer weer te gaan snijden met een bot mes? Maar vindt u het ook zonde om het mes weg te gooien? Dan heeft Gloudemans koken en kado een oplossing voor u! Vrijdag 3 april staat er weer een professionele messenslijper in onze winkel! Deze professional zorgt ervoor dat uw messen weer zo scherp zijn als bij uw aankoop “of zelfs scherper”. Wilt u gebruik maken van zijn diensten: lever dan uiterlijk donderdag 2 april uw messen bij ons in!

    Kosten per mes:
    - Slijpen koks- keukenmes € 6,50
    - Slijpen brood-/kartelmes € 7,50
    - Slijpen tafelmes met kartel € 2,50
    - Slijpen tafelmes glad € 3,-
    - Slijpen bijl € 9,-
    - Slijpen micro vertanding € 15,-
    - Slijpen damast mes € 9,50

    DUS LET OP: Lever uw messen uiterlijk donderdag 2 april in om te laten slijpen door een professionele messenslijper!
    Ophalen van de messen vanaf vrijdag 3 april 17:00 uur.